پروفیل صنعتی چیست؟

پروفیل صنعتی نوعی پروفیل فولادی است که با استفاده از ورق فولاد تولید می‌شود .این پروفیل‌ها شکل‌های متنوعی نظیر مربع ،مستطیل ،دایره یا مقاطع خاص دارند و بسته به نوع کاربرد ضخامت و ابعاد مختلفی از آنها تولید می‌شود .

پروفیل صنعتی از لحاظ شکل و ابعاد شبیه به سایر پروفیل‌ها می‌باشد. مهمترین تفاوت آن با سایر پروفیل‌ها که آن را به پروفیل صنعتی تبدیل کرده است ضخامت زیاد آن است. پروفیل صنعتی ضخامت ورق بسیار بالایی دارد، سنگین وزن است و استحکام آن بسیار زیاد است . کاربرد آن در صنایع خاص و مکان‌های است که فشار و نیروی زیادی وارد می‌شود .

ضخامت زیاد پروفایل صنعتی باعث می‌شود کیفیت جوش آن در پروژه‌های بزرگ مورد توجه باشد. معمولاً اتصال پروفیل‌های صنعتی با استفاده از پیچ و مهره انجام می‌شود اما با توجه به اینکه ضخامت زیادی دارند اتصال آنها با جوشکاری نیز کیفیت مطلوبی دارد .پروفیل صنعتی عمدتاً به شکل مربع و مستطیل تولید می‌شود و به نام قوطی صنعتی نیز شناخته می‌شود. پروفیل‌های صنعتی معمولاً ابعاد ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر دارند و ضخامت آنها از ۵ تا ۱۶ میلی‌متر می‌باشد.
پروفیل صنعتی

انواع پروفیل صنعتی بر اساس وزن

پروفیل صنعتی با ویژگی‌های متفاوتی تولید می‌شود و طبق ویژگی‌هایش به انواع مختلفی تقسیم می‌گردد. انواع پروفیل صنعتی بر اساس وزن پروفیل عبارتند از:
پروفیل صنعتی سبک

این نوع پروفیل‌ها ضخامت و وزن کمتری دارند و استحکام آنها نیز کمتر است. پروفیل صنعتی سبک برای ساخت تجهیزات دکوراتیو یا مبلمان فلزی و مبلمان شهری استفاده می‌شود.

پروفیل صنعتی سنگین

این پروفیل ضخامت و استحکام بسیار بالایی دارد و برای ساخت سازه‌های مستحکم و بزرگ مانند پل‌ها، ساختمان‌های صنعتی و ماشین آلات بزرگ استفاده می‌شود.

فرآیند تولید پروفیل صنعتی

برای تولید پروفیل صنعتی خط تولیدهای مخصوص را به کار می‌گیرند که هر کدام از آنها مرحله‌ای از تولید را انجام می‌دهند. پروفیل صنعتی در ۶ مرحله تولید می‌شود که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

  1. انتخاب مواد اولیه : در مرحله اول باید با توجه به اینکه محصول نهایی لازم است چه ویژگی‌هایی داشته باشد مواد اولیه و ابعاد آن را انتخاب کنیم. پروفیل صنعتی عمدتاً از ورق‌های فولادی سیاه تولید می‌شود. در مرحله اول نیاز است ورق‌های فولادی با کیفیت بالا و متناسب با نوع پروفیل مورد نیاز انتخاب شوند. سپس عرض ورق متناسب با ابعاد پروفیل تعیین گردد و برشکاری شود.
  2. شکل دهی اولیه ورق : در این مرحله باید قالب‌های مخصوص این پروفیل در خط تولید کالیبره گردند. سپس ورق‌ فولادی خام وارد خط تولید شده و با گذر از غلتک‌های شکل دهنده به شکل لوله در می‌آید و لبه‌های ورق به یکدیگر نزدیک می‌شوند تا محل جوش مشخص شود. اصطلاحا به محل جوش درز پروفیل گفته می‌شود که به شکل مستقیم و صاف است و با جوش مخصوص جوشکاری می‌شود .
  3. جوشکاری درز پروفیل : در مرحله سوم دو لبه ورق که با استفاده از دستگاه رول فورمینینگ به یکدیگر نزدیک شده‌اند با استفاده از تکنولوژی جوش فرکانس بالا hf به یکدیگر متصل می‌شوند.
  4. خنک سازی : پس از جوشکاری پروفیل طبیعتاً دمای پروفیل بالا رفته است که نیاز است در این مرحله خنک سازی انجام شود تا پایداری و ساختار پروفیل آسیب نبیند. خنک سازی پروفیل با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص و محلول در آب صورت می‌پذیرد .بهتر است برای خنک‌کاری پروفیل مواد خنک کننده با استفاده از نازل‌های مخصوص بر قسمت درز پروفیل که دمای بالاتری دارد پمپاژ شوند.
  5. شکل دهی نهایی : در این مرحله پروفیلی که تولید شده است به شکل لوله می‌باشد که باید از بین غلتک‌های تخت عبور کند تا شکل مربع یا مستطیل پیدا کند .اصطلاحاً در این مرحله سایزینگ و پرداخت نهایی پروفیل انجام می‌شود .
  6. برش و بسته‌بندی : پس از اینکه پروفیل به شکل و سایز نهایی رسید در طول‌های مورد نیاز برش خورده و برای حمل و نقل آماده می‌شود.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی