ناودانی آهن

ناودانی( U Channel) یکی از مقاطع فولادی کاربردی است که ظاهر آن به شکل حرف لاتین U و C است و به ترتیب با استانداردهای UPN و UPE تولید می‌شود. این پروفیل ساختمانی که وزن سبک و انعطاف بالایی در مقایسه با سایر مقاطع دارد، شکل‌دهی آن به‌راحتی انجام می‌شود اما به همان میزان نیز مقاومت کمتری دارد.

ناودانی آهن از یک جان افقی و دو بال عمودی تشکیل شده که هر یک با علامت خاصی نمایش داده می‌شود، ارتفاع ناودانی با علامت H، ضخامت جان با حرف T، عرض بال با حرف B، ضخامت بال با حرف TG و وزن هر متر از ناودانی هم با G نمایش داده می‌شود.

خرید ناودانی قیمت مناسب

همانطور که اشاره شد ناودانی یکی از مهمترین مواد ساختمانی است که در بسیاری از ساختمان‌ها و پروژه‌های عمرانی استفاده می‌شود از همین رو قیمت ناودانی آهن بر قیمت تمام شده ساختمان یا صنایعی که از این محصول استفاده می‌کنند اثرگذار خواهد بود. به همین جهت پیشنهاد می‌شود پیش از اقدام به خرید ناودانی آهن مواردی که در ادامه اشاره می‌شود را مدنظر قرار دهید.

۱- مقایسه قیمت‌ها: برای تهیه ناودانی بهتر است قیمت روز ناودانی را در بنگاه‌های مختلف مقایسه کنید. می‌توانید این کار را به صورت آنلاین و از طریق سایت‌های فروشگاه‌های مختلف انجام دهید و یا به فروشگاه‌های مختلف مراجعه کنید. اگرچه وبسایت های فولاد با قرار دادن برندهای مختلف امکان مقایسه قیمت ناودانی را فراهم کرده است.
۲- مقدار خرید: خرید آهن آلات با تناژ بالا قیمت مقرون به صرفه و کمتری نسبت به خرید تناژ پایین دارد. به همین جهت قیمت ناودانی زمانی که مشتری تناژ بیشتری نیاز دارد با قیمت پایین‌تری تمام می‌شود و گاهی مشمول تخفیف نیز خواهد بود.
۳-خرید از کارخانه: قیمت ناودانی کارخانه در مقایسه با بنگاه‌ها کمتر و به‌صرفه‌تر است اما خرید از کارخانه شرایط خاصی دارد و لازمه آن خرید ناودانی با مقدار تناژ بالا است. زیرا با خرید از کارخانه صورت، قیمت ناودانی با توجه به حذف واسطه، کمتر خواهد بود.

۴- استفاده از پیشنهاد ویژه: برخی از آهن فروشان در شرایط خاصی نرخ روز ناودانی خود را با تخفیف عرضه می‌کنند بنابراین با استفاده از این پیشنهادها می‌توانید ناودانی ایرانی را با قیمت مناسب‌تری خریداری کنید.
۵- انتخاب برند مناسب: برخی مواقع قیمت ناودانی ممکن است در یک کارخانه به نسبت کیفیت، مقرون به‌صرفه‌تر باشد یعنی کیفیت ناودانی در مقایسه با قیمت آن مطلوب و مناسب باشد که در چنین مواقعی بهتر است ناودانی به تناسب کاربرد و استفاده‌ای که دارد، برند مناسبی انتخاب شود.
در هر صورت، قبل از خرید ناودانی ایرانی با قیمت مناسب، بهتر است با تحقیق و بررسی قیمت‌ها و شرایط آهن فروشان مختلف بهترین انتخاب را انجام دهید؛ همچنین بهتر است قبل از خرید ناودانی، نوع ناودانی مورد نیاز خود را مشخص کنید تا بتوانید با دقت قیمت‌ها را مقایسه کنید.
در بررسی آخرین نرخ ناودانی می‌توان نمودار قیمت ناودانی در سه ماه اخیر را بررسی کرد. قیمت ناودانی ایرانی ناب تبریز سایز ۱۴ که در زمستان سال ۱۴۰۱ به ۲۹ هزار تومان رسیده بود در فروردین ۱۴۰۲ با کمی کاهش به ۲۶ هزار تومان رسید. اما مجددا با افزایش ۲ هزار تومانی در پایان اردیبهشت به ۲۸ هزار تومان رسید و تا نیمه‌های خرداد نیز در همین کانال قیمتی باقی ماند.
شایان ذکر است که با توجه به شرایط بازار، قیمت ناودانی ایرانی ممکن است متفاوت باشد و به‌صورت مداوم تغییر کند؛ بنابراین بهتر است پیش از خرید، با قیمت‌ها را به دقت بررسی کنید آخرین قیمت ناودانی را هم مدنظر داشته باشید.

فرایند تولید ناودانی

ساخت ناودانی تا حدودی با ساخت تیرآهن شباهت دارد و به دو روش نورد گرم و نورد سرد انجام می‌شود، اطلاع از نحوه ساخت ناودانی امر مهم به نظر می‌رسد زیرا نحوه تولید هر محصولی در مشخصات مکانیکی، کاربرد و قیمت آن تآثیر مستقیم دارد. تولیدکننده ناودانی آهن

تولید ناودانی به روش نورد گرم

در نورد گرم تولید محصول به این صورت است که شمش یا اسلب در دمای بیش از ۹۲۶ درجه حرارت می‌بیند، سپس با عبور از غلتک‌هایی عمودی و افقی که در اصطلاح نورد شدن می‌گویند، تغییرشکل می‌دهد. در این مرحله محصول مورد نیز به شکل دلخواه درآمده و به اندازه و ابعاد مورد نیاز برش می‌خورد. گفتنی است کیفیت محصولی که با این روش تولید می‌شود کمی پایین است.

تولید ناودانی به روش نورد سرد

ساخت مواد اولیه در این روش همانند روش نورد گرم است اما پس از آماده‌سازی شمش مورد نظر برای تولید ناودانی، از غلتک‌های زیادی با فشار بیشتر برای شکل‌دهی شمش در دمای پایین‌تر استفاده می‌شود. در این روش به دلیل اینکه عملیات بیشتری برای تولید محصول انجام می‌شود ناودانی کیفیت بهتری می‌یابد و تلورانس کمتری نیز دارد.

علاوه‌بر فرایند تولید که گفته شد، ناودانی به طور کلی به دو روش پرسی و فابریک ساخته می‌شود که هر یک ویژگی‌های مختص به خود را دارد.

ناودانی فابریک

در این روش شمش‌ها پس از ذوب شدن طی فرایندی تغییر شکل داده و به ناودانی تبدیل می‌شوند که این شکل از ناودانی ممکن است به روش نورد گرم یا نورد سرد تولید شود.

ناودانی پرسی

در روش مذکور ماده اولیه تولید ناودانی ورق فولادی است، به این صورت که پس از برش و تعیین ابعاد و ضخامت ورق‌ها در اندازه‌های مناسب و مورد نیاز، با استفاده ازدستگاه فرمینگ ورق‌ها از طول خمیده شده و به شکل ناودانی درمی‌آیند. به عبارتی به جای شمش، از ورق فولادی بعنوان ماده اولیه تولید ناودانی پرسی استفاده می‌شود.

ویژگی و کاربرد ناودانی

ناودانی‌ها با توجه به کارایی‌هایی که دارند دارای ویژگی‌های متناسب با آن و خاصی هستند که می‌توان به مقاومت در برابر تنش‌های فولادی، تحمل در برابر ضربه، کارامد بودن در درازمدت، نصب سریع در ساختمان، کم‌وزن بودن اسکلت فلزی و … اشاره کرد.

از موارد مصرف ناودانی می‌توان به استفاده در صنعت ساختمان‌سازی و خودروسازی اشاره کرد اما عمده‌ترین کاربرد آن به عنوان قاب و پایه در صنایع مختلف است. همچنین می‌توان به ساخت سازه‌های فولادی، چهارچوب، نمای ساختمان، ساخت خرپا، صنایع دریایی و بناهای معماری نیز اشاره کرد. فروش ناودانی آهن

ناودانی آهن
ناودانی آهن

انواع ناودانی

ناودانی معمولا براساس شکل ظاهری یا نحوه تولید آن به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. ناودانی براساس شکل ظاهری آن به دو دسته ناودانی ساده و مشبک دسته‌بندی می‌شود و بر همین اساس یا ویژگی‌هایی که دارند کارایی مختلفی نیز پیدا می‌کنند.

ناودانی ساده

این نوع از ناودانی‌ها که ظاهری ساده دارند ممکن است با نورد گرم یا سرد و در سایزهای ۵ الی ۲۲ تولید شده باشند. همچنین ارتفاع این دسته از ناودانی‌ها نیز حدود ۳۰ الی ۴۰۰ میلیمتر است.

ناودانی مشبک

در این نوع از ناودانی سوراخ‌هایی بر روی جان و بال محصول ایجاد می‌شود و اصطلاحا به صورت شبکه‌شبکه است، به همین دلیل کاربردهای خاصی نیز دارد. این محصول معمولا در ساخت قفسه‌های سبک به کار برده می‌شود.

ناودانی سبک

علاوه‌بر شکل ظاهری، ناودانی براساس وزن نیز تقسیم‌بندی می‌شود که ناودانی سبک و سنگین نام می‌گیرد، در واقع تفاوت ناودانی سبک و سنگین در مطابقت آن با جدول وزن اشتال است. به این صورت که اگر وزن و ابعاد ناودانی مطابق با جدول استاندارد اشتال نباشد، یعنی کمتر از وزن تعریف شده در این جدول باشد اصطلاحا به آن ناودانی سبک گفته می‌شود.

ناودانی سنگین

اگر وزن و ابعاد محصول عینا مطابق با جدول استاندارد اشتال باشد، در اصطلاح ناودانی سنگین نامیده می‌شود که قاعدتا در قیمت و موارد مصرف آن نیز اثرگذار خواهد بود.

در ادامه می‌توان گفت علاوه‌بر شکل ظاهری، وزن و نحوه تولید، ناودانی را براساس جنس نیز تقسیم‌بندی می‌کنند به این صورت که مواد اولیه تولید ناودانی ممکن است آلومینیوم، استیل، گالوانیزه و … باشد که هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند.

تماس تلفنی